Berlin zabranio zastave Ukrajine i Rusije na obeležavanju Dana pobede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2022, 16:07

Berlin zabranio zastave Ukrajine i Rusije na obeležavanju Dana pobede

Berlin ne želi da dopusti nošenje ukrajinskih i ruskih zastava na manifestacijama sećanja na godišnjicu kraja Drugog svetskog rata.

U blizini 15 spomen obeležja i spomenika neće smeti da se nose ruske, ali ni ukrajinske zastave, odlučile su vlasti u Berlinu, prenosi dnevnik "Bild".

Ambasador Ukrajine u Nemačkoj Andrij Meljnik pozvao je berlinske vlasti da povuku tu odluku.

On je upitao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zašto se ne zaštite ljudi koji sa zastavom žele da iskažu svoju solidarnost sa Ukrajinom, od moguće agresije onih koji bi se osetili isprovociranim tim zastavama.

Meljnik na Tviteru poručio da se radi o skandaloznoj odluci koja mora da se povuče, navodeći da je ta odluka šamar Ukrajini i celom ukrajinskom narodu.

Inače odluka policije Berlina, pored zastava Rusije i Ukrajine, zabranila je i simbol "Z", kao i uniforme, te vojne pesme ruske vojske.

Od ove mere izuzeti su samo veterani Drugog svetskog rata, diplomate i predstavnici delegacija koji će prisustvovati svečanostima.

Policija će sa velikim brojem uniformisanih i policajaca u civilu obezbeđivati skupove, ali i prijavljene demonstracije.

Prema saopštenju policije oko 3.400 policajaca će u nedelju i ponedeljak biti angažovano na obeležavanju godišnjice završetka Drugog svetskog rata.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oštre optužbe protiv Putina: Ruski predsednik na "udaru" Amerike

Izvor: B92, 07.Maj.2022

Ministar SAD Entoni Blinken izjavio je danas da Putin pokušava da "preokrene istoriju kako bi opravdao svoj ničim izazvan i okrutan rat protiv Ukrajine"..."Dok rat ponovo besni u Evropi, moramo povećati našu odlučnost da se odupremo onima koji sada žele da manipulišu istorijskim pamćenjem kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.