Asad: Sirija kao Srbija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2016, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Sirija kao Srbija

Sirijski predsednik Bašar Asad izjavio je u ekskluzivnom intervjuu beogradskoj Politici da u njegovoj zemlji dobro znaju da je Srbija ranije prošla kroz sve što prolazi Sirija, navodeći kao primere medijsku satanizaciju, podsticanje verskih sukoba, ekonomske sankcije, bombe i na kraju otimanje teritorije.

"Posle kurtoaznih reči na početku razgovora, predsednik Asad me je podsetio na dugogodišnje prijateljstvo njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oca s maršalom Titom, na prijateljstvo naroda Sirije i Jugoslavije, a sada na prijateljstvo naroda Sirije i Srbije", naveo je specijalni izveštač Politike Miroslav Lazanski u izdanju dnevnog lista Politike.

U tekstu kojim se najavljuje intervju koji će u celosti biti objavljen u četvrtak, Lazanski je rekao da mu je predsednik Sirije lično otvorio ulazna vrata kuće i rekao mu: "Dobro došao, prijatelju".

Lazanski, koji je na raspolaganju imao 25 minuta za intervju, rekao je Asadu, na pitanje koliko se u Srbiji zna o onome što se dešava u Siriji, da narod u Srbiji pruža bezrezevnu podršku Siriji u borbi protiv terorista iz Nusra fronta i Islamske države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.