A sada, čekamo žreb za one stare kvalifikacije za EP! Ovo su šeširi, kako bi izgledala idealna grupa?

Izvor: Sportske.net, 21.Nov.2018, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A sada, čekamo žreb za ''one stare'' kvalifikacije za EP! Ovo su šeširi, kako bi izgledala idealna grupa?

Plasmanom u plej-of Lige nacija obezbedili smo rezervnu varijantu plasmana na EURO 2020. Ali, i dalje možemo do plasmana i po onom starom sistemu kvalifikacija na koji smo decenijama unazad navikli.

Pobedom nad Litvanijom (4:1) u Humskoj, reprezentacija Srbije je na najbolji način završila grupnu fazu Lige nacija i stigla na dve pobede kroz plej-of do plasmana na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Evropsko prvenstvo.

Ali, odigravanje plej-ofa sačekaće epilog ''redovnih'' kvalifikacija koje će startovati naredne godine, a 2. decembra u podne je na programu žreb kvalifikacionih grupa koji će biti održan u Dablinu.

Posle raspleta u grupnoj fazi Lige nacija, sada već imamo kompletan izgled svih šest šešira za predstojeće kvalifikacije, a kao što smo i ranije najavili, reprezentacija Srbije nalazi se u trećem šeširu.

Biće formirano pet grupa sa po šest reprezentacija i isto toliko grupa sa po pet selekcija. Po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo, a još četiri mesta biće popunjena kroz plej-of Lige nacija.

Prvi šešir: Engleska, Holandija, Portugal i Švajcarska, kao pobednici grupa Lige A u Ligi nacija, zatim Belgija, Hrvatska, Francuska, Italija, Španija i Poljska.

Drugi šešir: Nemačka, Island, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska, Rusija, Austrija, Vels, Češka.

Treći šešir: Slovačka, Turska, Republika Irska, Severna Irska, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Bugarska, Izrael.

Četvrti šešir: Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija, Gruzija.

Peti šešir: Makedonija, tzv. Kosovo, Belorusija, Luksemburg, Jermenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar, Farska Ostrva.

Šesti šešir: Letonija, Lihtenštajn, Andora, Malta, San Marino.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ograničenja na žrebu - Za Srbiju jedno, evo i svih ostalih

Izvor: Sportske.net, 21.Nov.2018

Manje od dve nedelje ostalo je do žreba kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo. Evo koja će sve ograničenja postojati i za koje reprezentacije...Fudbalska reprezentacija Srbije osigurala je sebi rezervnu rutu na putu ka Evropskom prvenstvu 2020. godine u slučaju da kroz glavne kvalifikacije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.