Zvaničnik UN sutra u Iranu

Izvor: B92, 25.Avg.2013, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnik UN sutra u Iranu

Njujork -- Šef UN za politička pitanja Džefri Feltman će u ponedeljak posetiti Iran gde će razgovarati o ratu u Siriji i nemirima u Egiptu i Libanu.

Feltman bi trebalo da razgovara sa iranskim ministrom spoljnih poslova Mohamadom Džavadom Zarifom, prenosi AFP izveštaj novinske agencije Mehr.

Ovo bi bila prva poseta jednog visokog zvaničnika UN Iranu otkad je u avgustu prošle godine u tu zemlju putovao generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sekretar Ban Ki Mun da bi prisustvovao samitu Pokreta nesvrstanih.

Iran je danas upozorio SAD da se uzdrži od vojne intervencije u Siriji, u kojoj je opozicija optužila režimske snage da su prošle nedelje koristile hemijsko oružje, usmrtivši na stotine ljudi.

Iran je vodeći regionalni saveznik sirijske vlade, koja odbija optužbe za hemijski napad.

Islamska republika takođe podržava moćni libanski šiitski pokret Hezbolah, čiji se članovi već nekoliko meseci u Siriji bore rame uz rame sa režimskim snagama.

Liban je u razmaku od nedelju dana bio žrtva dva bombardovanja u kojima su poginule desetine ljudi - u severnoj luci Tripoli, kao i u uporištu Hezbolaha u južnom delu Bejruta.

Feltman je prošle nedelje posetio Kairo, kako bi sa tamošnjim vlastima i predstavnicima Muslimanske braće razgovarao o tome kako UN mogu da pomognu pomirenju u ovoj zemlji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvaničnik UN u Iranu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Avg.2013

Šef UN za politička pitanja Džefri Feltman će u ponedeljak posetiti Iran gde će razgovarati o ratu u Siriji i nemirima u Egiptu i Libanu. Feltman bi trebalo da razgovara sa iranskim ministrom spoljnih poslova Mohamadom Džavadom Zarifom, prenosi AFP izveštaj novinske agencije Mehr. Ovo bi bila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.