Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2016, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zerkani za regrutovanje džihadista za ID u Siriji osuđen na 15 godina zatvora

BRISEL - Belgijski mediji javljaju da je Kalid Zerkani, optužen za regrutovanje džihadista za "Islamsku državu" u Siriji, osuđen na 15 godina zatvora.

Apelacioni sud u Briselu izrekao je danas presudu Zerkaniju, za koga je, takođe, utvrđeno da je regrutovao belgijske kandidate za džihad od 2012. do 2014. godine.

Zerkani je, između ostalih, regrutovao dvojicu stanovnika Brisela Abdelhamida Abauda i Šakiba Akruha, koji su pomogli u organizovanju terorističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << napada 13. novembra u Parizu u kojima je poginulo 130 ljudi.

Abaud i Akruh poginuli su kasnije u akciji policije.

Apelacioni sud je Zerkaniju danas povećao prvobitno izrečenu kaznu od 12 godina zatvora, koju je dobio presudom iz jula 2015. godine, prije terorističkih napada "Islamske države" u Parizu u novembru prošle godine i Briselu prošlog mjeseca.

On je tada osuđen za učestvovanje u aktivnostima terorističke grupe kao jedan od njenih lidera, podsjeća AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.