Želja za brakom ženu iz Doboja koštala 6.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 11:53

Želja za brakom ženu iz Doboja koštala 6.000 evra

Jedna sasvim neobična prevara sa elementima krivičnog dela dogodila se u Doboju, kada je ženi iz tog grada lažni američki vojnik u Siriji uzeo 12.000 kuna (nešto više od 6.000 evra), a da se pred njom nije ni pojavio.

Sve se odigralo na društvenoj mreži Fejsbuk.

Muškarac, koji se predstavio kao vojnik SAD u Siriji, ženi je saopštio da je zainteresovan za brak, a nakon što je ona pristala i sa njim navodno dogovorila venčanje, on joj je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će na njenu adresu poslati paket sa papirima za venčanje i većom količinom novca.

Paket će joj, kazao je muškarac, doneti njegov agent.

Iz Policijske uprave u Doboju kažu da je potom oštećena stupila u kontakt sa navodnim agentom, koji joj je rekao da je potrebno da mu putem "Western Uniona" uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je ona i učinila, preneo je sarajevski portal Klix.

O svemu je, kažu, obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da ovaj slučaj ima elemente krivičnog dela prevare.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dobojka mislila da je preko Fejsbuka našla mladoženju, pa ostala bez 6.000 evra

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2021

Jedna sasvim neobična prevara sa elementima krivičnog dela dogodila se u Doboju, kada je ženi iz tog grada lažni američki vojnik u Siriji uzeo 12.000 kuna (nešto više od 6.000 evra), a da se pred njom nije ni pojavio...Sve se odigralo preko Fejsbuka...Muškarac, koji se predstavio kao vojnik SAD...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.