Zaseda džihadista u blizini Damaska: Poginuo general sirijske vojske (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaseda džihadista u blizini Damaska: Poginuo general sirijske vojske (FOTO)

Veliki gubitak

Teroristi Islamske države organizovali su zasedu u blizini aerodroma Dumeir u provinciji Damaska, usled čega je prilikom okršaja sa pripadnicima vladinim snagama poginuo sirijski general, prenose mediji.

Kako se navodi, pored generala ubijena su i dva oficira, kao i 10 sirijskih vojnika.

#Syria: an ambush near #Dumeir in E. #Damascus province killed 3 high-ranking officers/commanders. Brig. General Nadim Asaad pictured was also pilot (from >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << #Tartus CS). #ISIS suspected. https://t.co/rSGcOMbmDY pic.twitter.com/T3tR0OEy4P

— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) July 31, 2018

- Ubijen je general Nadim Asad koji je bio odgovoran za bezbednost regiona Dumeir. Ubijena su i dva oficira, kao i 10 vojnika, dok je još pet ranjeno - rekao je neimenovani pripadnik sirijske vojske.

Kako je precizirao, zaseda je bila organizovana istočno od aerodroma Dumeir.

Mediji podsećaju da je taj region u potpunosti oslobođen od terorista, nakon što je postignuta saglasnost da svi militanti napuste taj deo teritorije i odu na sever Sirije u Džarablus. Stoga se veruje da su teroristi u Dumeri uleteli iz susedne regije koju kontrolišu militanti Džajš el Suvara.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.