Izvor: RuskaRec.ru, 12.Apr.2017, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Zapadni mediji povodom hemijskog napada ponovo kleveću Rusiju

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je izjavila da su saopštenja u zapadnim medijima o tome da je Rusija navodno znala za pripremu hemijskog napada u Siriji laži.
„Neki zapadni mediji ne prestaju da objavljuju lažne vesti (o tome da je Rusija navodno znala za pripremu hemijskog napada) i čistu klevetu”, rekla je Zaharova, prenosi „Vzglяd”.
Putin osudio američke saveznike za podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << raketnog udara na Siriju
Portparolka ruskog spoljnopolitičkog resora je takođe izjavila da su tvrdnje da je Rusija navodno znala da se priprema hemijski napad na sirijski Han Šejhun neodgovorne i nekonstruktivne.
„Da nisu možda oni preko okeana znali da teroristi pripremaju provokacije i zato unapred nišane svojih krstarećih raketa usmerili na sirijski aerodrom Šajrat?” – pita se Zaharova.
Pentagon je u ponedeljak priznao da zasad nisu utvrđeni krivci za hemijski napad u sirijskom Idlibu. Međutim, SAD su prošle nedelje izvršile raketni napad na sirijsku bazu, optuživši Damask za korišćenje hemijskog oružja u Idlibu. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Zaharova: Vojno-politička situacija u Siriji se znatno zaoštrila

Izvor: Vostok.rs, 12.Apr.2017

Vojno-politička situacija u Siriji znatno se zaoštrila nakon raketnog napada SAD na avio-bazu u Homsu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.. . „Agresija SAD stvorila je ozbiljan izazov ne samo za regionalnu, već i međunarodnu bezbednost. Nažalost,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.