Zaharova UPOZORAVA: Zapad da se ne meša u rad OZHO u Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova UPOZORAVA: Zapad da se ne meša u rad OZHO u Siriji

Poziv Moskve Zapadu na prestanak širenja lažnih vesti

Rusija poziva zapadne zemlje da prestanu da se mešaju u rad Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) u Siriji, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Pročitajte i:

Ona je komentarišući navode francuskog ministarstva spoljnih poslova da Rusija i Sirija ometaju rad misije OZHO >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekla da je takav stav "iznenađujući".

- Pozivamo zapadne zemlje koje su izvele nelegitimne udare u Siriji da prestanu da manipulišu javnim mnjenjem i da se mešaju u rad međunarodnih organizacija - rekla je Zaharova.

Kao prvo Rusija je bila ta koja je zatražila odmah inspekciju OZHO, a kao drugo, ruska strana joj je ponudila svu moguću pomoć naglasila je ona i dodala da su inspektori sada stigli u Dumu.

Zaharova je primetila da je inspektorima OZHO trebalo dugo da stignu u Dumu zato što tamo još uvek ima ekstremista i što su Ujedinjene nacije tražile dodatne bezbednosne garancije.

- Ne vidim zašto MSP Francuske govori u ime OZHO i njenih inspektora. Da su inspektori imali nekih probmlema oglasili bi se tim povodom - rekla je ona.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pratiti OVDE.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.