Zaharova: Pozivamo na bezuslovno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije

Izvor: Vostok.rs, 26.Feb.2021, 13:36

Zaharova: Pozivamo na bezuslovno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije

  Rusija osuđuje američki vazdušni napad na objekte u Siriji, te poziva Vašington da poštuje suverenitet Sirijske Arapske Republike, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. "Najoštrije osuđujemo takve akcije. Pozivamo na bezuslovno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije. Ponovo potvrđujemo svoje odbacivanje bilo kakvih pokušaja da se sirijska teritorija pretvori u arenu za rešavanje geopolitičkih rezultata", rekla je Zaharova na pres konferenciji.

Pogledaj vesti o: Sirija,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Sirija osuđuje „kukavičku agresiju“ SAD-a, dok Bajden kaže da je želeo poslati Iranu poruku o „nekažnjivosti“

Izvor: Vostok.rs, 27.Feb.2021, 10:34

Sirijska vlada osudila je američki vazdušni udar na svojoj granici s Irakom kao akt agresije suprotan međunarodnom pravu, dok je američki predsednik Džo Bajden rekao novinarima da je naredio napad kao upozorenje Iranu. "Sirijska Arapska Republika najoštrije osuđuje američku agresiju na njen...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.