Zabrinjava povratak fundamentalista iz Sirije na KiM, Srbija ne može da ih kontroliše

Izvor: B92, 15.Maj.2021, 17:48

"Zabrinjava povratak fundamentalista iz Sirije na KiM, Srbija ne može da ih kontroliše"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim razgovarao o nizu aktuelnih tema.

Između ostalog i o borbi protiv organizovanog kriminala, borbi protiv terorizma i o pretnjama koje dolaze sa povratnicima sa sirijskog ratišta.

Kako prenosi portal Sputnjik, Vulin je tokom dvodnevne radne posete Moskvi, u razgovoru sa visokim ruskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednosnim zvanicnicima, naveo da dve zemlje posebno zabrinjava veliki broj povratnika sa sirijskog ratišta i ukazao na veliku opasnost koju predstavlja dolazak na Kosovo i Metohiju islamskih fundamentalista koji su se borili za Islamsku državu.

Kako je rekao, Srbija ne može da ih kontroliše, "a niko drugi izgleda ni neće".

Vulin je istakao da upravo ovakvi sastanci govore o tome koliki značaj pridaju i Rusija i Srbija međusobnoj saradnji u sferi bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.