Za večeras je planiran izrežirani hemijski napad

Izvor: B92, 08.Sep.2018, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za večeras je planiran izrežirani hemijski napad"

Portparol ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov upozorio je da je za subotu uveče planiran izrežirani hemijski napad u Siriji.

Konašenkov kaže da je ministarstvo odbrane dobilo informaciju da su se lideri grupa Hajat Tahrir al-Šam i Hizb al-Turkistani al-Islam, kao i lokalni koordinatori Sirijske civilne odbrane okupili u terorističkom komandnom centru u Idlibu 7. septembra.

Na tom sastanku oni su, prema njegovim rečima, dogovorili scenarije izrežiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incidenata uz upotrebu otrovnih supstanci protiv civila koji bi bili pripisani sirijskoj vladi i svi treba da se spreme do večeras, prenosi TASS.

Specijalna komanda nekih "stranih prijatelja sirijske revolucije" signaliziraće teroristima da započnu primenu praktične provokacije u provinciji Idlib, rekao je on.

Konašenkov je naglasio da ruska vojska nastavlja da prati situaciju u Siriji i akcije vojnih grupa različitih zemalja na Bliskom istoku.

Rusija je i ranije više puta upozoravala da se mogu očekivati inscenirani hemijski napadi u Siriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.