ŽESTOKA BORBA KOD RESAFE! Džihadisti ISIS-a napali sirijske vojnike, a onda je usledilo strahovito ŠAMARANJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2021, 22:56

ŽESTOKA BORBA KOD RESAFE! Džihadisti ISIS-a napali sirijske vojnike, a onda je usledilo strahovito ŠAMARANJE!

Teroristi razbijeni

Najmanje 14 terorista ISIS-a ubijeno je dok su učestvovali u nedavnom napadu terorističke grupe na sirijski grad Resafa na jugu Rake, izvestila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR). Prema londonskoj posmatračkoj grupi, teroristi su ubijeni tokom sukoba sa Sirijskom arapskom vojskom (SAA) i tokom ruskih vazdušnih napada.

SAA je zauzela sve položaje koje je izgubila tokom napada, koji se dogodio rano 15. oktobra. Ratni avioni ruskih snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izveli su više od 40 vazdušnih napada na teroriste koji su učestvovali u napadu. Napad je izveden sa planine Bišri koja se nalazi uz administrativnu granicu između Rake i Deir ez Zora.

Pre napada, teroristi ISIS-a dobili su zalihe od boraca koje podržavaju SAD sa sedištem u jugoistočnoj oblasti Al-Tanf, prema nekim sirijskim provladinim izvorima. Resafa se nalazi na autoputu koji povezuje Raku sa Hamom. Teroristi ISIS-a verovatno su planirali da blokiraju strateški autoput, koji se koristi za transport goriva iz severoistočne Sirije u područja pod kontrolom vlade.

Uprkos velikim gubicima u poslednjih nekoliko meseci, ISIS i dalje pokušava da proširi svoj uticaj u centralnoj Siriji. Pobuna terorističke grupe u regionu verovatno se neće uskoro okončati.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.