ZAORILA SE PORUKA RUSA NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI: Zna se šta Amerikanci rade u Siriji, to nije tajna

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 21:48

ZAORILA SE PORUKA RUSA NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI: Zna se šta Amerikanci rade u Siriji, to nije tajna

Veršinjin im sasuo u lice

Jednostrane sankcije, uvedene Siriji, nanose štetu običnim Sirijcima, ali ne ometaju SAD da se bave švercom nafte, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Veršinjin, govoreći na debati SB UN o zaštiti civila tokom ratnih sukoba.

- Sankcije protiv Sirije se pojačavaju, čak bez obzira na pozive državnog sekretara UN da se olabave restrikcije zbog pandemije virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona. Kao rezultat, prema podacima UN, danas 90 odsto stanovnika Sirije živi ispod ivice siromaštva, a 70 odsto nema pristup hrani - izjavio je zamenik ministra.

- Pri tom, restrikcije ne ometaju Amerikance koji su okupirali naftna polja i poljoprivredna gazdinstva sa druge strane Eufrata da povećavaju šverc i nelegalnu trgovinu naftom i pšenicom - naglasio je on.

Podsetimo, SAD i njihove savezničke kurdske snage kontrolišu 90 odsto zaliha sirijske nafte i više od 50 odsto sirijskog gasa. Ta nalazišta se nalaze u istočnom delu zemlje u provincijama Deir ez-Zor, Raka i Hasaka.

Amerika i njeni saveznici od 2014. godine sprovode operaciju protiv ISIS-a u Iraku i Siriji, pri čemu u Siriji deluju bez dozvole vlasti zemlje koje takve akcije smatraju okupacijom.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

moskva: Amerikanci povećavaju šverc i nelegalnu trgovinu sirijskom naftom

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2021, 09:43

Jednostrane sankcije, uvedene Siriji, nanose štetu običnim Sirijcima, ali ne ometaju SAD da se bave švercom nafte, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Veršinjin, govoreći na debati SB UN o zaštiti civila tokom ratnih sukoba.. „Sankcije protiv Sirije se pojačavaju, čak bez...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.