ZAHAROVA OTKRILA: Misteriozni vođa Belih šlemova u Siriji pripremao je Albance za MASAKRE SRBA! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2019, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHAROVA OTKRILA: Misteriozni vođa "Belih šlemova" u Siriji pripremao je Albance za MASAKRE SRBA! (FOTO/VIDEO)

Reč je o Džejsmu le Mezjureu, koji je bio prisutan u mnogim zemljama širom sveta tokom konfliktnih situacija

Rusija zahteva da od Velike Britanije dobije razjašnjenje povodom navoda da je osnivač organizacije "Beli šlemovi" bivši britanski agent Mi-6, koji je, između ostalog, sarađivao sa Al Kaidom dok je bio aktivan na Kosovu.

Kako je pojasnila, reč je o Džejsmu le Mezjureu, koji je bio prisutan u mnogim zemljama širom sveta tokom konfliktnih situacija, između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostalog i na Balkanu, ali i na Bliskom istoku.

Who is James Le Mesurier? https://t.co/dFOfE6xdm0 pic.twitter.com/h07fEc0Czk

— OffGuardian (@OffGuardian0) April 17, 2018

- Istraživanja su ukazala na to da je taj bivši agent koketirao sa terorističkim organizacijama dok je bio aktivan na Kosovu. Između ostalog, u njegovom timu su bili prisutni pripadnici Al Kaide - istakla je Zaharova.

Tim rečima Zaharova je prokomentarisala izjavu zamenika britanskog ministra inostranih poslova Endrjua Marisona o tome da su predstavnici "Belih šlemova" navodno postali objekat dezinformacione kampanje koju sprovode vlasti Rusije i Sirije.

Reminder 👇

Saudi AQ Cleric pays tribute to UK/US Govt funded White Helmets. Who were created in Turkey in 2013, by Former British Military officer James Le Mesurier, Funded by UK Foreign Office. pic.twitter.com/IsrkXf8Jdu

— Alan (@AFK_10) October 15, 2019

Podsetimo, "Beli šlemovi" uživaju ogromnu podršku Zapada uz obrazloženje da ta organizacija doprinosi spasavanju civila u zonama u Siriji gde se odvijaju borbe, dok sirijske i ruske vlasti tvrde da upravo oni sprovode neprijateljsku propagandnu aktivnost i sarađuju sa ekstremistima.

Pored toga, Rusija i Sirija optužuju "Bele šlemove" da su odgovrni za provokaciju koja je poslužila Zapadu da optuži Damask za korišćenje hemijskog oružja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zaharova: Osnivač "Belih šlemova" - britanski špijun, sarađivao sa Al Kaidom, bio na Kosovu

Izvor: B92, 08.Nov.2019

Rusija zahteva da od Velike Britanije dobije razjašnjenje povodom navoda da je osnivač organizacije „Beli šlemovi“ bivši britanski agent Mi-6...Kako se navodi, on je, između ostalog, sarađivao sa Al Kaidom dok je bio aktivan na Kosovu, pišu Novosti...Kako je pojasnila, reč je o Džejsmu le...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.