Vri na nebu iznad Sirije

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 11:30

Vri na nebu iznad Sirije

Ruska vojska je saopštila da je uočila devet dronova koalicije, predvođene SAD u Siriji u području koje je zatvoreno zbog rusko-sirijskih vazdušnih vežbi.

"Pored toga, zabeleženo je šest nebezbednih letova dva aviona Tajfun, dva aviona Rafal i dva F-16 koalicije", rekao je Oleg Gurinov, zamenik šefa ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << .

On je napomenuo da ruska strana još jednom izražava zabrinutost zbog sistematskog kršenja protokola Sjedinjenih Država i njihovih saveznika o sprečavanju konflikata.

Ruski centar je dan ranije saopštio da postoje rizici za avijaciju američke koalicije u slučaju nekoordinisanih letova.

Sjedinjene Države su u četvrtak i petak iznele optužbe protiv ruskih pilota u Siriji, navodeći da su izveli "nebezbedne manevre protiv američkih bespilotnih letelica".

Rusko-sirijske vojne vežbe su počele 5. jula i trajaće šest dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.