Vojska islama ubila 18 džihadista

Izvor: RTS, 03.Jul.2015, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska islama ubila 18 džihadista

Sirijska pobunjenička grupa Vojska islama, Džajš el islam, objavila je snimak ubijanja 18 pripadnika Islamske države.
Na snimku se vidi kako pripadnici Vojske islama, obučeni u narandžasto odelo, ubijaju 18 muškaraca odevenih u crno, navodeći da je reč o osveti zbog nedavnog pogubljenja trojice njihovih boraca od strane IS, prenosi Bi-Bi-Si.

Ova grupa, koja uživa podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Saudijske Arabije, optužuje Islamsku državu da je saveznik sirijske vlade.
Snimak, koji traje 20 minuta, objavljen je na sajtu Vojske islama i podseća na snimke pogubljenja koje objavljuje Islamska država.
Na njemu se vidi kako 18 muškaraca kleči pred pripadnicima Vojske islama koji im potom pucaju u glavu.
Analitičari navode da snimak označava dalju eskalaciju sukoba između sirijskih pobunjenika i Islamske države, navodi Bi-Bi-Si.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.