Vodja pobunjenika ubijen u napadu sirijske vojske

Izvor: VOA, 26.Dec.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodja pobunjenika ubijen u napadu sirijske vojske

Sirijska vojska preuzela je odgovornost za vazdušne udare u kojima su ubijeni Zahran Aluš, osnivač Vojske islama, i nekoliko drugih lidera te grupe.

Zahran Aluš, vođa jedne od najuticajnijih pobunjeničkih grupa u Siriji ubijen je u vazdušnim napadima u blizini Damaska.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je pogođeno sedište Vojske islama u Otaji, u blizini Damaska i da je tom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << ubijeno nekoliko pobunjeničkih lidera, uključujući Aluša, koji su se tu okupili na sastanku.

Vojska islama imenovala je Esama al Buvajdanija, poznatijeg kao Abu Hamama, kao zamenu za Aluša. Njegova smrt je udarac za naoružanu opoziciju i daje prednost predsedniku Bašaru al Asadu pred nove mirovne pregovore zakazane za početak 2016. godine.

Napad se dogodio samo nekoliko dana nakon što su Ujedinjene Nacije usvojile rezoluciju kojom se utire put za mir u Siriji.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.