Vlada Sirije prihvatila mirovne pregovore pod okriljem UN

Izvor: Blic, 02.Okt.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Sirije prihvatila mirovne pregovore pod okriljem UN

Vlasti u Damasku prihvatile su da učestvuje u preliminarnim razgovorima na predlog Ujedinjenih nacija a (UN) s ciljem da se pripremi mirovna konferencija o Siriji, javila je agencija Frans pres.

Valid Mualem

To je, kako se navodi, u sedištu UN izjavio šef sirijske diplomatije Valid Mualem.

On je rekao da se ova odluka odnosi na predlog o "četiri komiteta eksperata", koji je izneo posrednik UN >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Siriju Stafan de Mistura za "preliminarane neobavezujuće konsultacije".

Dve konferencije u Ženevi o Siriji nisu uspele da okončaju sukob u toj zemlji.

Više od 240.000 ljudi je poginulo, a milioni drugih su pobegli tokom rata u Siriji koji je počeo marta 2011. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sirija prihvatila mirovne pregovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2015

Vlasti u Damasku prihvatile su da učestvuje u preliminarnim razgovorima na predlog Ujedinjenih nacija a (UN) s ciljem da se pripremi mirovna konferencija o Siriji, javila je agencija Frans pres...To je, kako se navodi, u sedištu UN izjavio šef sirijske diplomatije Valid Mualem...On je rekao da se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.