Više od polovine škola UN na Bliskom istoku oštećeno u sukobima

Izvor: Beta, 21.Maj.2016, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od polovine škola UN na Bliskom istoku oštećeno u sukobima

Skoro polovina škola koje vode Ujedinjene nacije na Bliskom istoku u proteklih pet godina su napadnute, oštećene ili učinjene neupotrebljivim, navedeno je u izveštaju agencije UN za palestinske izbeglice (UNRWA).U izveštaju Ujedinjenih nacija se upozorava da je prekinuto obrazovanje više hiljada dece, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).Više od 300 škola UN su napadnute ili su zatvorene, a u Siriji ne radi više od polovine škola UNWRA.Pojedine škole su oštećene u borbi ili su uništene, dok su neke postale skloništa za raseljene porodice.Najveći broj škola je opljačkan, a više od 400 nastavnika pobeglo je iz Sirije, naveo je BBC.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od polovine škola UN na Bliskom istoku oštećeno u sukobima

Izvor: Blic, 21.Maj.2016

Skoro polovina škola koje vode Ujedinjene nacije na Bliskom istoku u proteklih pet godina su napadnute, oštećene ili učinjene neupotrebljivim, navedeno je u izveštaju agencije UN za palestinske izbeglice (UNRWA)...UN schools are being targeted in the Middle East https://t.co/cw2lQsGYNK pic.twitter.com/7lyyo8HlUk..U...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.