Više od 6.000 militanata u izbegličkom kampu u Siriji koji je pod kontrolom SAD

Izvor: Vostok.rs, 17.Nov.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 6.000 militanata u izbegličkom kampu u Siriji koji je pod kontrolom SAD

Više od 6.000 militanata grupe „Magavir el Saura“, koja je pod kontrolom SAD, nalazi se među 50.000 izbeglica u kampu Rukbanu, saopštio je na sednici ruskog i sirijskog štaba za povratak izbeglica Jurij Tarasov, zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije u grupama za prekid vatre i humanitarnu pomoć u Ženevi.
„Na današnji dan jedan od gorućih problema je položaj u izbegličkom kampu Rukbanu, u kojoj je humanitarna situacija veoma teška. Želim da naglasim da ukupan broj privremeno raseljenih lica koji se nalaze u njemu iznosi blizu 50.000. Oko 6.000 njih su militanti grupe ’Magavir el Saur‘, koja se nalazi pod kontrolom SAD“, rekao je Tarasov. Prema njegovim rečima, u Ženevi se u okviru Međunarodne grupe za podršku Siriji, koju čine predstavnici 23 države i četiri međunarodne organizacije, svake nedelje održava sednica grupa za prekid vatre i humanitarnu pomoć. „Tokom sednica se razgovara o pitanjima poštovanja režima prekida vatre i pružanja pomoći sirijskom stanovništvu“, dodao je Tarasov. Načelnik Nacionalnog centra za rukovođenje odbranom Rusije, general pukovnik Mihail Mizincev je na sednici kazao da izbeglički kamp Rukban liči na koncentracione logore iz Drugog svetskog rata. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.