Više od 40 mrtvih u napadima u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 40 mrtvih u napadima u Siriji

Najmanje 43 osobe su stradale danas u Siriji u vazdušnim napadima u provinciji Idlib, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava i dodala da je većina stradala u napadima na jednu pijacu.

U napadima na pijacu u gradu Maret al Numan stradalo je 37 osoba, navela je opservatorija koja je napad pripisala ruskom vazduhoplovstvu, savezniku sirijskih vlasti.

U drugim napadima, pripisanim sirijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << snagama takođe u Idlibu, stradalo je šest osoba.

Provincija Idlib poslednje je uporišta džihadista, pod kontrolom grupe Hajat Tahrir al Šam, bivšeg ogranka Al Kaide.

Snage sirijske vlade i Rusije od kraja aprila su pojačale bombardovanje juga Idliba, uprkos septembarskom dogovoru Turske i Rusije o stvaranju "tampon zone" u Idlibu.

Više od 370.000 ljudi poginulo je od početka rata u Siriji. Konflikt je počeo represijom na proteste opozicije u martu 2011. godine, a tokom godina je postajao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.