Više im nema pomoći: Sirijska vojska pregazila džihadističku bazu iz koje su lansirani dronovi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više im nema pomoći: Sirijska vojska pregazila džihadističku bazu iz koje su lansirani dronovi (VIDEO)

Sprečeni budući napadi na Hmejmim

Sirijska vojska je potpuno pregazila džihadističke pozicije na severu Latakije. Te položaje džihadisti su koristili za raketne napade i napade dronovima protiv vojne baze Hmejmim u provinciji Latakija.

Pročitajte i:

Napadi dronovima su bili konstanta pretnja za rusku vojsku u Siriji, pre svega za njeno ljudstvo.

Pre ove operacije Rusi su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više puta zvali Turke da spreče lokalne džihadiste koji su napadali ruske pozicije dronovima, ali uzalud.

Da bi odgovorila na ove napade, sirijska vojska je dovodila velika pojačanja u ovu oblast, u okviru priprema za novu ofanzivu u ovoj oblasti.

Međutim, ova ofanziva i oslobađanje sirijske teritorije mogu biti zaustavljeni ako se Rusija i Turska dogovore i uspostave demilitarizovanu zonu u ovoj oblasti.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.