Izvor: RuskaRec.ru, 17.Jul.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video: „Zmaj Gorinič” spalio položaje terorista u Damasku

Kako je objavio resurs topwar.ru, pripadnici sirijske vojske su snimili napad sistema za deminiranje pomoću kojeg je uništena zgrada u kojoj su teritoristi opremili utvrđenu poziciju. Snimak je načinjen sa zemlje, ali i iz vazduha pomoću bespilotne letelice.

Na snimku se vidi kako se „Zmaj Gorinič” sa zaštićenog borbenog položaja priprema za napad, a zatim ispaljuje raketu. Raketa izvlači gajtan sa eksplozivom >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << prema kvartu koji su zauzeli teroristi. Posle toga dolazi do eksplozije, prenosi „Rossiйskaя gazeta”.
Na snimku se može videti kako UR-77 ispaljuje raketu sakriven iza građevina. Takođe se može videti kuda leti raketa. Nešto kasnije na teritoriji građevine koju drže teroristi dolazi do snažne eksplozije i do neba se podižu ogromni oblaci dima.
UR „Meteorit” („Zmaj Gorinič”), koji je razvijen na bazi samohodne haubice 2S1 „Gvozdika”, može da pravi velike prolaze u protivtekovskim minskim poljima pomoću snažnog udarnog talasa od eksplozije. Eksploziv koja se nalazi na velikom gajtanu koji za sobom izvlači raketa, koju UR-77 ispaljuje na minsko polje. Međutim, u Siriji se „Zmaj Gorinič” aktivno primenjuje kao efikasno oružje za uništavanje utvrđenja terorista.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.