Veliki uspeh sirijske vojske: Teroristi predali enklavu severno od Homsa (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2018, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki uspeh sirijske vojske: Teroristi predali enklavu severno od Homsa (MAPA)

Međunarodni autoput koji prolazi kroz to područje biće otvoren za tri dana

Sirijski državni mediji su preneli da su teroristi pristali da predaju vladinim snagama enklavu kod Homsa, trećeg po veličini grada u Siriji.

Pročitajte i:

Televizija al-Ikbarija je navela da su teroristi pustili vladine snage u područje severno od Homsa i uspostave institucije. Teroristi će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imati izbor da prihvate vlast Bašara al-Asada ili da se premeste na pobunjeničku teritoriju na severu zemlje.

Saopšteno je da će se međunarodni autoput koji prolazi kroz to područje otvoriti za tri dana.

Taj sporazum je najnoviji u nizu pobunjeničkih predaja. Ranije ove godine, sirijska vojska je povratila kontrolu nad predgrađima Damaska i dve četvrti u samom gradu koja su držali borci Islamske države.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Sirijski pobunjenici predali enklavu severno od Homsa

Izvor: Večernje novosti, 02.Maj.2018, 00:09

Sirijski državni mediji objavili su danas da su pobunjenici pristali da vladinim snagama predaju jednu enklavu kod Homsa, trećeg po veličini grada u zemlji BEJRUT - Sirijski državni mediji objavili su danas da su pobunjenici pristali da vladinim snagama predaju jednu enklavu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.