Velika akcija hapšenja vehabija u RS

Izvor: Mondo, 06.Maj.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika akcija hapšenja vehabija u RS

Pretresi u okviru policijske akcije kodnog naziva "Ruben", u kojoj je uhapšeno više "bezbednosno interesantnih" osoba, provode se na 32 lokacije u Republici Srpskoj, rečeno je Srni u MUP-u RS.

Foto: Guliver/Getty Images/John Moore

Tokom pretresa oduzete su znatne količine oružja, municije, pancira i propagnadnog materijala koji služi za vrbovanje građana BiH za odlazak na strana ratišta.

Akcija se provodi na osnovu informacija da se na pomenutim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lokacijama nalaze naoružane osobe koje se dovode u vezu sa islamskim radikalnim pokretima, da su neke od njih bile ili se pripremaju za odlazak u Siriju, te da vrbuju građane za odlazak na strana ratišta.

Akciju, pod nadzorom Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, provode pripadnici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma u saradnji sa pripadnicima Specijalne jedinice Policije Republike Srpske i Jedinice za podršku Kriminalističke policije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH: U RS hapšenja potencijalno opasnih po sigurnost

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2015

U okviru policijske akcije kodnog naziva Ruben u Republici Srpskoj je, kako saznajemo, uhapšeno više osoba koje, navodno, predstavljaju potencijalnu bezbjednosnu prijetnju...Akcija se provodi na osnovu informacija da se na 32 lokacije u Republici Srpskoj nalaze naoružana lica koja su u vezi sa islamskim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Ruben": Pretresi i privođenja zbog terorizma

Izvor: BanjalukaLive.com, 06.Maj.2015

U akciji "Ruben" koja se sprovodi na širem području Republike Srpske privedeno je više bezbjednosno interesantnih lica i izvršen pretres na 32 lokacije. Tom prilikom izuzete su veće količine oružja, municije, pancira, uniformi i propagandnog materijala za vrbovanje, javlja RTRS. Akcija se sprovodi...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.