Većina “običnih“ Amerikanaca protiv Obaminog rata

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2013, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina “običnih“ Amerikanaca protiv Obaminog rata

Oko 50 odsto Amerikanaca (“običnog naroda“) protiv je učešća svoje zemlje u sirijskom konfliktu, dok je 42 odsto njih za vojnu intervenciju, pokazuju razultati ankete koju je provela televizijska stanica NBC njuz.

Američka administracija, na čelu sa Barakom Obamom, toliko izmišlja, da im ni "rođeni narod" više ne veruje  

Kada je u pitanju intervencija koja bi podrazumevala samo lansiranje krstarećih raketa sa američkih brodova, 50 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Amerikanca je saglasno sa takvom akcijom, a 44 odsto je protiv.

Više od polovine ispitanika reklo je da bi se složio sa konstatacijom da upotreba hemijskog oružja znači da je "crvena linija" pređena, čime se odobrava intervencija SAD.

Skoro 79 odsto ispitanika smatra da predsednik Barak Obama mora da dobije saglasnost Kongresa pre pokretanja vojne operacije.

Samo 21 odsto Amerikanaca veruje da je upotreba sile protiv sirijske vlade u nacionalnom interesu SAD. Ovu tezu odbacilo je 33 odsto ispitanika, a 45 odsto nije odgovorilo na ovo pitanje.

Samo 27 odsto ispitanika smatra da bi američka intervencija mogla da poboljša situaciju u Siriji, dok je 41 odsto Amerikanaca protiv ove pretpostavke.

Anketa je sprovedena na uzorku 700 Amerikanaca starijih od 18 godina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.