(VIDEO) OFANZIVA SIRIJSKE VOJSKE: Pogledajte koji su gradovi oslobođeni od terorista

Izvor: Kurir, 18.Okt.2015, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) OFANZIVA SIRIJSKE VOJSKE: Pogledajte koji su gradovi oslobođeni od terorista

DAMASK - Sirijska vojska nastavlja da oslobađa od terorista Islamske države gradove u provinciji Hama. Reporteri „Raša tudej“ obišli su mjesta koja su teroristi napustili nakon vazdušnih napada ruske avijacije.

Nakon početka vazdušnih napada ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga po pozicijama terorističkih organizacija Islamska država i Nusra fronta, sirijska vojska započela je ofanzivu po pozicijama ekstremista širom zemlje.

U severnoj provinciji Hama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << postoji mnoštvo opustošenih gradova. Civila ovde odavno već nema, piše reporter „Raša tudej“ na svom tviter nalogu.

Nedavno je načelnik glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije general-pukovnik Andrej Kartapolov izjavio da je dezertiranje postala masovna pojava nakon uspješno sprovedenih vazdušnih napada ruske avijacije.

„Dezertiranje postaje masovno u redovima terorista, a većina grupa su demoralisane i u pojedinim slučajevima borci odbijaju da se potčinjavaju komandantima“, rekao je Kartapolov.

Nakon napuštanja svojih pozicija teroristi za sobom ostavljaju improvizovane minobacače.

Reporter „Raša tudej“ posjetio je i grad Aštan, koji se nalazi u provinciji Hama, koji je oslobodila sirijska armija nakon vazdušnih napada ruske avijacije.

Autor: Nezavisne novine,Russia Today
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Sirija: Nakon ruskih zračnih napada, 70.000 ljudi bježi iz Halepa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Okt.2015, 20:38

Sirijske izbjeglice iz okoline Halepa masovno idu prema grčkoj granici, u grad Edirne, da bi pokušale ući u Evropu...Južni sektor pokrajine Alep, u rukama pobunjenika se prazni, njegovi stanovnici odlaze iz straha od ofanzive sirijske vojske koju podržavaju ruska avijacija i strane saveznice režima...Još...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.