VIDEO: Krvavo dete iz Alepa je prevara čika Mustafe

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: "Krvavo dete iz Alepa" je prevara "čika Mustafe"

"Junakinja" montiranih fotografija iz, navodno, sirijskog Alepa, koje su snimljene u jednoj egipatskoj provinciji, progovorila je kako su te slike nastale.

Video njenog svedočenja i hapšenje fotografa objavljeno je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Egipta, prenosi "Sputnjik".

Na snimku se vidi devojčica u krvavoj haljini sa crvenim mrljama i plišanim medom sa istim tragovima. Policija je objasnila da na haljini nije bila krv, već samo boja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Devojčica priča kako ju je fotograf "čika Mustafa", koji ne izgleda kao da ima više od 25 godina, odvezao autobusom na snimanje u napuštenu zgradu.

- Čika Mustafa je ispričao da moram da obučem tu haljinu sa krvlju i da će on da napravi nekoliko fotografija - priča ta devojčica.

. Ona je na fotografijama navodno krvava zbog vazdušnih napada sirijskih oružanih snaga? U Alepu? - pita policajac.

- Da, ali to je sve Mustafina ideja. On je predložio da napravimo fotografije - praktično uglas odgovaraju majka i kćerka.

Fotograf je sam priznao da je nameravao da objavi slike na društvenim mrežama sa potpisom "krv dece Alepa".

Muškarac je uhapšen i biće u pritvoru četiri dana, dok traje istraga. Ostali punoletni učesnici u toj prevari su oslobođeni uz kauciju.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.