VELIKI SASTANAK U BEČU: Lavrov i Keri u potrazi za rešenjem sukoba u Siriji

Izvor: Kurir, 23.Okt.2015, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI SASTANAK U BEČU: Lavrov i Keri u potrazi za rešenjem sukoba u Siriji

Ministri inostranih poslova Rusije i SAD će, zajedno sa svojim resornim kolegama iz Turske i Saudijske Arabije, razmatrati mogućnosti za okončanje rata koji traje već četiri godine.

BEČ - Ministri inostranih poslova SAD i Rusije, Džon Keri i Sergej Lavrov, razgovaraće danas u Beču o rešavanju konflikta u Siriji.

Oni će, zajedno sa svojim resornim kolegama iz Turske i Saudijske Arabije, razmatrati mogućnosti za okončanje rata koji traje već četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godine.

Keri je u Beč doputovao juče posle podne i, kako je najavljeno iz Ambasade SAD u Austriji, on će tokom prepodneva imati najpre razgovor u četiri oka sa svojim ruskim kolegom, dok je potom planiran sastanak četiri šefova diplomatija.

Today, @IsraeliPM @Netanyahu and I discussed ways to try to bring an end to the violence, find a better way forward. pic.twitter.com/uWFHNVvNQd

U Beču danas takođe treba da se održi i sastanak takozvanog "kvarteta za Bliski istok", koji čine UN, EU, SAD i Rusija, na kojem će biti reči i o najnovijem nasilju između Izraelaca i Palestinaca.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Bečki susret konstruktivan, dogovor o podršci Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2015

Šefovi diplomatije SAD i Rusije, Džon Keri i Sergej Lavrov, ocenili su danas da je susret u Beču posvećen Siriji sa turskim i saudijskim kolegama, Feridunom Sinirliogluom i Adelom al-Džubeirom, bio konstruktivan, produktivan i koristan, najavljujući naredni susret za nedelju dana i moguće proširivanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.