Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAZDUŠNI NAPAD Pogođen aerodrom koji Amerika koristi za snabdevanje Kurda oružjem

Tursko ratno vazduhoplovstvo izvršilo je napad na aerodrom u Siriji koji SAD koristi za snabdevanje kurdskih snaga oružjem, preneli su turski mediji.

"Hurijet" prenosi da se sirijski aerodrom nalazi na listi 113 planiranih meta tokom operacije "Maslinova grana", koju turska vojska sprovodi u severozapadnom delu Sirije.

Iz turskog generalštaba je saopšteno da su 72 turska borbena aviona učestvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u operaciji i da su se svi avioni, nakon što je pogođeno 108 meta, bezbedno vratili u baze u Turskoj, prenosi "Sputnjik".

Turska vojska je ranije danas granatirala položaje kurdskih militanata u sirijskom gradu Afrin.

Rusija je izrazila zabrinutost zbog sukoba i pozvala na uzdržanost.

Američki državni sekretar Reks Tilerson i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarali su telefonom o novonastaloj situaciji na severu Sirije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Turska granatirala aerodrom u Siriji koji koriste SAD

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2018

Tursko ratno vazduhoplovstvo napalo je aerodrom u Siriji, koji SAD koriste za snabdevanje kurdskih snaga oružjem, preneli su turski mediji..."Hurijet" prenosi da se sirijski aerodrom nalazi na listi 113 planiranih meta tokom operacije "Maslinova grana", koju turska vojska sprovodi u severozapadnom delu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.