Užasi rata u Siriji, svet zgrožen

Izvor: BKTV News, 15.Maj.2013, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užasi rata u Siriji, svet zgrožen

Užasavajući video koji prikazuje sirijskog pobunjenika koji iz tela poginulog vojnika vadi a zatim jede srce naišao na osudu širom sveta. Hjuman Rajts Voč upozorava sve strane da počinjeni ratni zločini neće proći nekažnjeno.

Iako iz Sirije svakodnevno stižu zastrašujuće slike građanskog rata, snimak na kome pobunjenik vadi i jede srce poginulog vojnika, zgrozio je ceo svet.
Snimak je osvanuo na Jutjubu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u nedelju i na njemu se vidi kako vođa jedne pobunjeničke grupe, identifikovan kao Abu Sakar, stoji iznad mrtvog muškarca, kome reže srce i zatim počinje da ga jede.
Pre nego što je zagrizao srce ubijenog vojnika on izgovara: “Kunem se da ćemo pojesti vaša srca i jetru, vi Bašarovi psi”, preneo je Bi-Bi-Si.
Iako se Bi-Bi-Si ogradio navodeći da niko ne može da potvrdi autentičnost snimka, neki izvori navode da snimak jeste autentičan.
Reagovala je i organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč koji je saopštio da je sakaćenje tela neprijatelja ratni zločin. U toj organizaciji dodaju da bi obe strane trebalo da budu svesne da ne postoji nekažnjivost.
Iz ove organizacije navode da ovo nije jedini snimak u kojem se pojavljuje Abu Sakar i dodaju da je na prošlim snimcima ispaljivao rakete i pozirao s telima poginulih.
Čovek koji je pojeo srce ubijenog vojnika je Abu Sukar, jedan od osnivača brigade Faruk u Homsu.
Abu Sukar se, međutim, u oktobru prošle godine odvojio od te brigade i formirao sopstvenu jedinicu Omar el Faruk, koja se bori za prevlast u regionu nedaleko od libanske granice, odakle i dolazi velika količina naoružanja za ustanike.
Abu Sukar je, takođe, osmislio osvetničke napade na sela u Libanu, što je izazvalo žestoke odgovore Hezbolaha.
Sirijska opoziciona koalicija takođe se oglasila i rekla da će se Abu Sakaru suditi.
Izvor: RTS
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.