Upozorenje S. Arabiji: Ne šaljite vojsku u Siriju

Izvor: B92, 14.Feb.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje S. Arabiji: Ne šaljite vojsku u Siriju

Teheran -- Iran je upozorio Saudijsku Arabiju da ne šalje svoje vojnike u Siriju nakon što je ta zemlja počela da raspoređuje borbene avione u Tursku.

"Mi svakako nećemo dozvoliti da se situacija u Siriji menja prema volji 'pobunjeničkih zemalja'. Donosićemo neophodne odluke prema datom trenutku", izjavio je zamenik načelnika Generalštaba iranske vojske Masud Džazajeri.

Saudijska Arabija uputila je borbene avione u turske vojne baze s namerom da se intenziviraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vazdušne operacije protiv džihadista iz Islamske države u Siriji.

Saudijski vojni zvaničnici saopštili su da su spremni da upute i kopnene jedinice u Siriju u okviru koalicije protiv džihadista.

Turska je sa svoje strane u subotu uveče počela da gađa položaje Kurda na severu Sirije, na samoj granici s Turskom.

Iran koji je savetnik sirijskog predsednika Bašara el Asada, uputio je svoje vojne savetnike u Siriju kao i dobrovoljce koji se bore na Asadovoj strani protiv sirijskih pobunjenika.

"Teroristi koji se bore u Siriji su ljudi Saudijske Arabije, SAD i regionalnih pobunjenika. Jasno je da teroristi dolaze u Siriju iz Turske. Pošto je sirijska vojska izvojevala nekoliko pobeda na terenu, oni sad hoće da šalju vojnike u Siriju, to je samo trik i deo psihološkog rata", ocenio je Džazajeri.

Iran i Saudijska Arabija su 3. januara prekinuli diplomatske odnose posle pogubljenja šiitskog imama u Saudijskoj Arabiji i napada na saudijska diplomatska predstavništa u Iranu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IRAN ZAPRETIO SAUDIJSKOJ ARABIJI: Ne šaljite vojsku u Siriju!

Izvor: Kurir, 14.Feb.2016

TEHERAN - Iran je danas upozorio Saudijsku Arabiju da ne šalje svoje vojnike u Siriju nakon što je ta zemlja počela da raspoređuje borbene avione u Tursku, javila je iranska televizija Al Alam..."Mi svakako nećemo dozvoliti da se situacija u Siriji menja prema volji 'pobunjeničkih zemalja'. Donosićemo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.