Izvor: Blic, 02.Apr.2016, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica ruskog pilota uhapšen zbog - korupcije

Turski državljanin Alparslan Čelik, osumnjičeni ubica pilota ruskog borbenog aviona "Su-24", koji je oboren u Siriji, priveden je zbog korupcije, javljaju danas lokalni mediji.

Alparslan Celik, the so-called "Turkmen commander" is actually a #Turkish nationalist from Keban district of Elazığ pic.twitter.com/mCnalYMuye

Čelik je osumnjičen za pronevere finansijskih sredstava određenih za pomoć sirijskim Turkmenima, puštanje u promet lažnih novčanica i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pomaganje u organizovanju bega iz zatvora.

Turska policija potvrdila je da je priveden Alparslan Čelik, osumnjičeni ubica pilota ruskog borbenog aviona "Su-24", koji je oboren u Siriji, ali na osnovu optužbi za korupciju.

Pročitajte još:

Alparslan Čelik, koji je, kako je ranije preneo "Sputnjik", rekao da je ubio pilota dok se padobranom spuštao nakon katapultiranja iz pogođenog aviona, priveden je u Izmiru.

Ruski "Su-24" oboren je iznad Sirije 24. novembra prošle godine raketom koju je ispalio turski borbeni avion "F-16". Avion je pao četiri kilometra od turske granice.

Posada aviona se katapultirala, a jedan pilot ubijen je pucnjavom sa tla, objavio je ranije ruski Generalštab. Drugi pilot je spasen.

Potpukovnik Oleg Peškov, pilot oborenog aviona, posthumno je odlikovan Zlatnom zvezdom, najvećim priznanjem u Rusiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.