(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SIRIJSKI PLAĆENICI POBIJENI OD STRANE AZERA! Nisu dovoljno dobro obavljali svoje svete dužnosti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020, 21:57

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SIRIJSKI PLAĆENICI POBIJENI OD STRANE AZERA! Nisu dovoljno dobro obavljali svoje svete dužnosti!

Informaciju o pogibiji na desetine i stotine džihadista u Karabahu preneli su i "Vašington post" i "Vol strit žurnal", ali u drugom kontekstu

Na desetine sirijskih plaćenika koje podržavaa Turska poginuli su ratujući za Azerbejdžan u Karabahu, piše "Vašington post".

"Vašington post" je ove nedelje izvestio da su najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 52 sirijska plaćenika poginula boreći se za oružane snage Azerbejdžana tokom borbi u regionu Nagorno-Karabah. Američki list je izvestio da su tela sirijskih boraca ubijenih u regiji Karabah isporučena početkom ovog meseca njihovim porodicama na sirijsko-turskoj granici.

List je citirao porodice da su "poginuli bili plaćenici koje su regrutovale oružane formacije koje podržava Turska u Siriji da učestvuju u borbama protiv Jermenije na strani Azerbejdžana".  Navodi se da su sirijskim borcima koje podržava Turska obećane mesečne zarade u iznosu od približno 1.500 američkih dolara, i da su u Azerbejdžan otputovali iz južne Turske krajem prošlog meseca.

Američki "WSJ" objavio je ranije članak u kojem izveštava o premeštanju stotina militanata povezanih sa Turskom iz Sirije u zonu sukoba u Karabahu.  S druge strane, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan porekao je u sredu da je njegova zemlja poslala borce sirijske opozicije u Azerbejdžan. Rekao je da je azerbejdžanska vojska više nego sposobna da sama povrati region Karabah od jermenskih snaga.

Pored toga, francuski predsednik Emanuel Makron objavio je 2. oktobra, na marginama samita Evropske unije u Briselu, da je preko Gaziantepa u Turskoj prevezeno više od 300 sirijskih plaćenika u zonu sukoba u Karabahu, ali je azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev to demantovao i zatražio da se Pariz izvini.

U istom kontekstu, rusko Ministarstvo odbrane izrazilo je u utorak zabrinutost zbog informacija u vezi sa premeštanjem boraca koji pripadaju terorističkim grupama sa Bliskog istoka u zonu sukoba u Karabahu, ističući da je ministar odbrane Sergej Šojgu izrazio zabrinutost kod turskog kolege Hulusija Akara tokom telefonskog razgovora koji se između njih održao u ponedeljak.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.