UPOZORAVAMO AMERIČKOG NEPRIJATELJA! Haos na istoku Sirije - Iranci žestoko udarili na SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2023, 08:41

"UPOZORAVAMO AMERIČKOG NEPRIJATELJA!" Haos na istoku Sirije - Iranci žestoko udarili na SAD

U napadima jedan američki podugovarač je povređen.

Borbeni avioni SAD F-15 u petak kasno uveče izvršili su dva napada na iranske baze na istoku Sirije i položaje brigade "Al Kuds" Revolucionarne garde Irana - Pasdarana.

Otvoreni sukob američke vojske i Iranaca iz brigade Al Quds koji datira još od 2019. i ubistva "Generala Senke - Kasema Sulejmanija" počeo je petak kasno uveče u regionu Dei Ez Zor kada je počela otvorena razmena artiljerijske i raketne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vatre koja je trajala nekoliko sati.

Iranci su na dve američke baze na istoku Sirije poslala 3 drona kamikaza, a na drugu 5 raketa, potvrdili su zvanični SAD. U pitanju su baze "Concoc oil filde" inače naftno polje koje se nalazi u okviru baze i "Green Village".

Iranski savetodavni centar u Siriji izdao je saopštenje:

- Upozoravamo američkog neprijatelja! Mi imamo prednost i imamo mogućnost da odgovorimo ako su napadnute naše instalacije i snage u Siriji.

Ubrzo zatim stigao je odgovor Sjedinjenih Država u vidu dva avio udara od strane borbenih aviona F-15E Strike Eagle koji su poleteli iz baze Sahid Muftak Al Salti i sa GPS vođenim bombama GBU-39 napali iranske baze- dva puta.

Pojavile su se neproverene informacije o razmeni vatre između ruske vojske i Amerikanaca u Abu Kamalu, ali to niko ne može da potvrdi, kao i da je Sirijska arpska armija napala tursku vojsku.

Iranske milicije u Siriji su evakuisale iz bezbednosnih razloga kontrolne punktove u oblastima Abu Kemale i Majadin istočno od Deir ez Zora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.