UN opet optužile sirijsku vojsku za upotrebu hemijskog oružja

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN opet optužile sirijsku vojsku za upotrebu hemijskog oružja

UN i Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OZHO) objavili su izveštaj o upotrebi toksičnog gasa u Siriji u kojem su optužili sirijske snage za hemijski napad na svojoj teritoriji, navodi se u izveštaju organizacije.

Organizacije smatraju da su sirijske vlasti dozvolile izbacivanje iz helikoptera bombi sa gasom hlorina na severu provincije Idlib 16. marta 2015. godine. Helikopteri su poletali sa vazdušnih bazi Sirije. Sirijskoj Vladi su pripisali dva od devet hemijskih napada koji su bili istraživani. Ministarstvo inostranih poslova Rusije smatra izveštaj OZHO korisnim, dok je stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalkij Čurkin izjavio da je izveštaj UN i OZHO nedovoljan za uvođenje sankcija SB UN Siriji.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD pozivaju Rusiju i Iran da pozovu Damsk na odgovornost zbog primene hemijskog oružja

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016

Sjedinjene Američke Države pozivaju Rusiju i Iran da pozovu na odgovornost sirijske vlasti za borbenu primenu hlora koju one smatraju dokazanom, izjavio je predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Ned Prajs.. . Prema njegovim rečima, poslednji izveštaj Ujedinjenih nacija i Organizacije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.