UN: Sirija ima više zaraženih nego što je prikazano, zaraženo čak i naše osoblje

Izvor: B92, 29.Jul.2020, 22:26

UN: Sirija ima više zaraženih nego što je prikazano, zaraženo čak i naše osoblje

Broj zaraženih koronavirusom u Siriji je mnogo veći nego što to pokazuju statistički podaci, kaže podsekretar UN za humanitarna pitanja Mark Lovkok.

Problem postoji u celoj zemlji, slučajevi su potvrđeni u svim sirijskim pokrajinama, rekao je Lovkok i dodao da je bolešću pogođeno i osoblje UN koje radi u toj zemlji.

Broj dnevno potvrđenih slučajeva još se broji oko stotine, tako da je to još relativno nizak nivo stope rasta, dodao je Lovkok.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Pravi broj obolelih je sigurno veći", rekao je Lovkok i dodao da je to tako zbog ograničenog broja testiranih ali i zbog toga što su ljudi nevoljni da priznaju da su bolesni, pa sve to maskira stvarno stanje epidemije.

Lovkok je takođe rekao i da je sirijska ekonomija uništena i zbog, takoreći decenije, sukoba u zemlji, da je ušla u period ekstemne krhkosti koju obeležava visoka inflacija, visok stepen nestabilnosti, odsustvo prihoda, kao i zatvaranje zemlje zbog širenja kovida 19.

"Ipak, očekuje se da će ove godine biti sklopljeno ugovora za sedam odsto više nego prethodne godine", naglasio je on.

U Siriji je, prema sajtu Worldometer, obolelo 674 osobe, a premiulo 40 od početka pandemije koronavirusa.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN: Sirija ima VIŠE ZARAŽENIH nego što statistika pokazuje

Izvor: Blic, 30.Jul.2020, 01:18

Broj pacijenata zaraženih korona virusom u Sirii je mnogo veći nego što to pokazuju aktuelni statistički podaci, rekao je podsekretar Ujedinjenih nacija za humanitarna pitanja i koordinator za pomoć u hitnim situacijama Mark Lovkok na Savetu bezbednosti UN-a.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.