UN: Rezolucija protiv ekstremista

Izvor: B92, 15.Avg.2014, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Rezolucija protiv ekstremista

Savet bezbednosti UN usvojio je rezoluciju čiji je cilj da onemogući finasiranje ekstremista u Iraku i Siriji, kao i da spreči priliv ekstremističkih boraca.

Ovo su dosad najšire mere Saveta bezbednosti UN protiv džihadista u Iraku i Siriji, koji trenutno kontrolišu veliki deo teritorije tih zemalja i optuženi su za zločine, prenosi AFP.

Mere >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predvidjaju i sankcije kojima se preti onima koji finasiraju, regrutuju ili snabdevaju oružjem islamističke ekstremiste u Iraku i Siriji.

Ti ekstremisti, koje Rezolucija treba da onemogući u njihovim daljim zločinačkim akcijama, su otcepljene grupe Al Kaide, koje su zauzele veliki deo teritorije u Iraku i Siriji i proglasili kalifat.

Predlog rezolucije, kako je ranije javio Rojters, podnela je Velika Britanija. Na "crnu listu" stavljeno je šest osoba kojima će biti zabranjena putovanja i zamrznuta imovina.

To su: Abdelrahman Muhamed Zafir al Dabidi al Džahani, Hajdžaj bin fad al Ajmi, Said Arif i Abdul Mosen Abdulah Ibrahim al Čareh zbog povezanosti s Nusra frontom, kao i Abu Muhamed al Adnani zbog veza s Islamskom državom i Hamid Hamid al Ali zbog povezanosti s obe organizacije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN usvojile rezoluciju protiv ekstremista u Iraku i Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2014

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio je danas rezoluciju čiji je cilj da onemogući finasiranje ekstremista u Iraku i Siriji, kao i da spreči priliv novih ekstremističkih boraca iz inostranstva...Ovo su dosad najšire mere Saveta bezbednosti UN protiv džihadista u Iraku i Siriji, koji trenutno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.