UN: Dokazi ukazuju da je u Siriji korišćeno hemijsko oružje

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2013, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Dokazi ukazuju da je u Siriji korišćeno hemijsko oružje

SAD i Britanija privode kraju izradu plana o pokretanju kaznenog vojnog udara protiv sirijskog režima do kraja sedmice, prenosi "Gardijan". Sirijski izaslanik u UN optužio je pobunjeničke snage da su upotrebile hemijsko oružje da bi podstakle strane sile da preuzmu vojnu intervenciju protiv režima.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirija: "Teroristi" će hemijsko oružje usmeriti i na Evropu

Izvor: Press, 28.Avg.2013

Makdad je u razgovoru sa novinarima ispred hotela "For sizons" u Damasku rekao da je inspektorima Ujedinjenih nacija za hemijsko oružje predstavio dokaze da su "naoružane terorističke grupe" upotrebile nervni gas sarin na svim mestima navodnog napada, preneo je Rojters... "Ponavljamo da su terorističke...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.