Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2015, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Broj izbjeglica neće biti manji

Specijalni izaslanik za migraciju generalnog sekretara Ujedinjenih naroda Peter Sutherland izjavio je u četvrtak da brojke sirijskih izbjeglica koje pokušavaju da se domognu Evrope ne pokazuju znake popuštanja uprkos dolasku zime.

On je u intervjuu za BBC, rekao da za priliv izbjeglica sada nema rješenja u doglednoj budućnosti.

Kazao je da rat u Siriji "tjera ljude u očaj u smislu odlazaka i oni će biti nastavljeni" i da Evropa nema moralnog i zakonskog izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << osim da se bavi njime.

“Ovo je sada globalna odgovornost, ali je posebno evropska odgovornost. A mi u Evropi ne možemo jednostavno reći onima koji su najbliži problemu, i stoga primaju najveći broj migranata, da moraju sami da se bave njim”, izjavio je Sutherland, prenosi AP.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.