Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2015, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zračnom napadu na rafineriju ISIL-a u Siriji 30 mrtvih

U zračnom napadu koalicijskih snaga pod američkim vodstvom u Siriji pogođena je rafinerija nafte koju drže gerilci ISIL-a. U napadu je poginulo trideset ljudi, radnika i pripadnika ISIL-a.

Glasnogovornik američkih snaga koje nadgledaju borbu protiv ISIL-a rekao je: Kad se ocijeni da je utemeljena tvrdnja o civilnim žrtvama američkog ili koalicijskog napada, provest će se temeljita istraga da se procijeni točnost te tvrdnje i svih okolnosti vezanih uz nju.

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je da američke i koalicijske snage primjenjuju znatne mjere ublažavanja u procesu ciljanja i tijekom provođenja operacija, a radi reduciranja potencijalnih civilnih žrtava i kolateralne štete.

ISIL je zauzeo velike dijelove Sirije i Iraka i proglasio na njima svoj kalifat. Na teritorijima koje drži na sjeveru Sirije naftna su postrojenja koja financiraju njezine aktivnosti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Pogunulo 30 džihadista u rafineriji

Izvor: B92, 09.Mar.2015

Najmanje 30 džihadista poginulo je u vazdušnom napadu međunarodne koalicije na rafinerije u rukama Islamske države u severnoj Siriji...Bombardovanje je sprovedeno na naftnim instalacijama na severozapadu Sirije u provinciji Raka, glavnom uporištu islamista u toj zemlji, saopštila je sirijska opoziciona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.