U vazdušnom napadu u Siriji poginulo sedam članova jedne porodice

Izvor: Blic, 21.Maj.2016, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vazdušnom napadu u Siriji poginulo sedam članova jedne porodice

U vazdušnom napadu na selo na severu Sirije poginulo je sedam članova jedne porodice, a sumnja se da je odgovorna koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama, saopštili su danas aktivisti.

Selo Aršaf drže ekremisti Islamske države, a nalazi se u blizini linije fronta između te terorističke organizacije i sirijskih pobunjenika koje podržavaju SAD. Nedavnim napretkom pobunjenika uz pomoć vazdušnih napada koalicije oduzete su teritorije Islamske države >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u blizini granice s Turskom.

Avioni koji su odgovorni za vazdušne napade u Aršafu viđeni su kako iz Turske prelaze u vazdušni prostor Sirije, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Pročitajte još:

Opservatorija je navela da je sedam članova porodice ubijeno u vazdušnim udarima, a među njima je pet žena i jedno dete.

Druga opoziciona grupa Lokalna komisija za koordinaciju (LČ) saopštila je da je 10 osoba poginulo u napadu.

Selo Aršaf se nalazi osam kilometara od grada Marea, severno od grada Alepo.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.