Izvor: Blic, 05.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sirijskom zatvoru nakon pobune ubijeno 25 ljudi

U sukobu između zatvorenika i stražara u sirijskom zatvoru danas je poginulo najmanje 25 ljudi nakon što je vojna policija pucala na zatvorene islamiste, saopštila je organizacija Sirijski posmatrači ljudskih prava čije je sedište u Londonu.



Sirijske vlasti do sada nisu dale nikakav komentar o incidentu, a jedan od zatvorenika potvrdio je britanskoj radio stanici Bi-Bi-Si (BBC) da je više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 25 njegovih drugova poginulo.

Zatvorenici su naveli da je pobuna izbila zbog toga što su stražari tukli zatvorenike i oskrnavili primerke kurana.

Oni su dodali da je to odmazda zbog protesta zatvorenika od pre nekoliko nedelja zbog uslova u zatvoru u blizini Damaska, u kojem se nalaze pretežno islamisti i politički zatvorenici.

Grupa Posmatrači ljudskih prava takođe je navela da zatvorenici drže kao taoce nekoliko stotina vojnika, kako bi pojačali pritisak na vlasti.

Grupa je saopštila da je zatražila od predsednika Bašara al-Asada da odmah interveniše kako bi zaustavio masakr, preneo je BBC.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U masakru u sirijskom zatvoru 25 ubijenih

Izvor: Mondo, 05.Jul.2008

Sirijska vojna policija pobila je najmanje 25 zatvorenika u zatvoru u blizini glavnog grada Damaska u subotu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.