U ruskim udarima na zatvor Al-Kaide u Siriji ubijeno 39

Izvor: Večernje novosti, 09.Jan.2016, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ruskim udarima na zatvor Al-Kaide u Siriji ubijeno 39

U vazdušnim napadima ruskih snaga na zatvorski kompleks kojim upravlja sirijski ogranak Al-Kaide na severozapadu Sirije danas je ubijeno najmanje 39 ljudi, među kojima pet civila, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava. U napadima je pogođena zgrada tog ogranka, Al-Nusra fronta, koja se nalazi pored popularne pijace u Marat al-Numanu u provinciji Idlib, navodi organizacija se sedištem u Londonu. Druga aktivistička >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << grupa, pod nazivom Lokalni komitet za koordinaciju, tvrdi da je u vazdušnim napadima ubijena 51 osoba, prenosi AP. Opservatorija precizira da su vojni avioni ispalili četiri rakete koje su pogodile islamski sud pri kojem se nalazi i zatvor, kao i obližnji put koji povezuje sud sa pijacom. Većina ubijenih u današnjim udarima su pobunjenici koje je Al-Nusra stavila iza rešetaka, dok su među ostalim žrtvama zatvorski čuvari i borci Al-Nusre, tvrdi Opservatorija dodajući da je među mrtvima pet civila među kojima i jedno dete, prenosi AFP. Ruski vojni avioni izvode vazdušne napade na Islamsku državu i druge terorističke grupe u Siriji od 30. septembra, podseća francuska agencija. Iako su i Al-Nusra i Islamska država džihadističke organizacije, ljuti su rivali i svakodnevno se sukobljavaju u Siriji. Al-Nusra je u napetim odnosima i sa nedžihadističkim pobunjeničkim grupama koje se protive njenom ekstremnom tumačenju islamskog zakona. Al-Nusra je u Idlibu oformila savez sa pobunjeničkim grupama, uključujujući tvrdokornu frakciju Ahrar al-Šam, isteravši režimske snage iz te provincije.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Deseci mrtvih u ruskim udarima na Siriju

Izvor: SandzakPress.net, 10.Jan.2016, 00:48

Rusija, Šam – Samo u napadu na objekt koji služi kao zatvor Al-Kaide na sjeverozapadu Sirije poginulo je najmanje 39 osoba. Najmanje 47 osoba smrtno je stradalo, a 100-ak ih je ozlijeđeno u zračnim napadima ruskih ratnih aviona na području Maarat al-Numaana, sirijskoga grada koji se nalazi 30-ak...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.