U ovome su Rusi i Amerikanci složni

Izvor: Vesti-online.com, 02.Maj.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovome su Rusi i Amerikanci složni

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i tom prilikom su oba zvaničnika pozvala zaraćene strane u sirijskom sukobu na poštovanje prekida neprijateljstava, saoštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova se navodi da je Vašington inicirao telefonski poziv i dodaje da su Lavrov i Keri dogovorili buduće korake Moskve i Vašingtona u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Grupe za podršku Siriji.

Dvojica zvaničnika su tom prilikom razgovarali o ukrajinskoj krizi i konfliktu u regionu Nagorno-Karabah u koji su uključeni Azerbejdžan i Jermenija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"SAD i RUS razgovaraju,primirje u Alepu u narednim satima"

Izvor: B92, 03.Maj.2016, 14:14

Moskva -- Prekid vatre u sirijskom gradu Alepo biće proglašen za nekoliko sati, najavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov...On je dodao da SAD i Rusija trenutno vode pregovore o primirju u Alepu...“Nadam se da će u narednim satima takav sporazum biti postignut“, rekao je ruski diplomata...Lavrov...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.