U napadu Nusra fronta poginulo 20 civila

Izvor: B92, 07.Apr.2016, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu Nusra fronta poginulo 20 civila

Oko 20 civila poginulo je prilikom napada terorista Nusra fronta na položaje kurdskih opozicionara u Alepu, saopštio je ruski Centar za primirje.

Kako se navodi, u čitavom nizu gradova borci ID i Nusra fronta nastavljaju da vrše provokacije napadajući civile i pripadnike sirijske armije.

"Nakon granatiranja te četvrti, oko 1.500 terorista Nusra fronta uz podršku tri tenka i 20 automobila sa ugrađenim mitraljezima napali su položaje kurdskih opozicionara. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Poginulo je 18 civila, 11 kurdskih boraca, dok je 36 ljudi ranjeno", saopštava Centar.

Istovremeno, broj terorista Nusra fronta koji se nalaze u blizini Alepa je u konstantnom porastu, što bi moglo da znači da je u toku priprema velikog napada.

Oružana grupa Ahrar el Šam takođe je napala položaje sirijske armije u rejonima Sandrana, Kinsibe i Fare, kada je poginuo jedan vojnik, a ranjeno 11.

Pored toga, teroristi ID pokušali su da zauzmu vojni aerodrom "Dumejr", nedaleko od Damaska, ali su uz velike gubitke morali da se povuku.

Kada je reč o primirju, ruski Centar saopštio je da su se režimu prekida vatre pridružile još dve oružane grupacije koje dejstvuju u provinciji Hama, i time je ukupan broj oružanih grupacija koje poštuju primirje povećan na 47.

Što se tiče uklanjanju mina u Palmiri, ruski inženjeri očistili su više od 20 hektara teritorije i razminirali 152 opasna predmeta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.