U gradu »Islamske države« i žene s djecom moraju da nose oružje

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U gradu »Islamske države« i žene s djecom moraju da nose oružje

RAKA - Nepoznata žena je uspjela da sakrije kameru i snimi s čim se sve susreću ljudi na ulicama Rake u Siriji.

Pripadnici Islamske države pokušavaju uspostaviti kalifat na osvojenim područjima koja sad obuhvataju dio Sirije i Iraka, piše Telegraph.

Snimci pokazuju muškarce s oružjem, a puške nose i žene koje idu s djecom u park.

U jednom trenutku pozivaju je dva muškarca i govore joj: "Kako se to ponašaš u javnosti? Vidimo ti lice. Nikab >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ti je pretanak. Bog voli žene s prekrivenim licem."

Žena se izvinjava i kaže da će drugi put nositi deblji nikab, prenosi Radio Sarajevo.

Kristan Benedikt iz Amnesty Internationala komentarisao je ovaj video riječima da je najbolje što se tim ženama može dogoditi jeste "samo" diskriminacija, a najgore i više vjerovatno da će biti otete, silovane i ubijene.


Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.