U borbu protiv džihadista uključiti i snage režima

Izvor: Press, 27.Nov.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U borbu protiv džihadista uključiti i snage režima

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus, danas je izjavio da bi u u borbu protiv ekstremista Islamskog džihada mogle da budu uključene i snage sirijskog režima.
           On je, međutim, rekao da predsednik Sirije Bašar el Asad „ne može da bude budućnost za svoj narod”.  U borbi protiv Islamske države „postoje dve serije mera: bombardovanje i snage na terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koje ne mogu da budu naše, već snage opozicione Sirijske oslobodilačke vojske, sunitske snage, kurdske, i zašto da ne, snage režima”, rekao je Fabijus za  radio RTL.  Primarni vojni cilj i dalje je Raka, uporište džihadista u Siriji, meta intenzivnih vazdušnih napada ruske i francuske avijacije, rekao je Fabijus. Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov francuski kolega Fransoa Oland juče su se u Moskvi složili da je neophodno formiranje koalicije za borbu protiv terorizma.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Sirija pozdravlja predlog Francuske da se uključi u borbu protiv džihadista

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 01:07

Šef sirijske diplomatije Valid Mualem pozdravio je u petak predlog francuskog kolege Lorana Fabijusa da snage sirijskog režima budu uključene u borbu protiv džihadista iz Islamske države..."Bolje ikad nego nikad. Pozdravljamo predlog Fabijusa da treba sarađivati sa sirijskom vojskom na terenu u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.