U Siriji pogunuo Mirza Ganić

Izvor: RTS, 09.Jan.2014, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji pogunuo Mirza Ganić

U poslednjim okršajima unutar sirijske opozicije poginuo Mirza Ganić, prenosi "Sandžak pres".

Mirza Ganić poginuo je u poslednjim okršajima unutar sirijke opozicije, gde su se oko prevlasti nad pokrajinom Alepa borili Islamska država Iraka i Šama (IDIŠ) protiv Islamskog fronta i Slobodne vojske Sirije, prenosi Sandžak pres.

Kako piše, mediji bliski IDIŠ-u objavili su da su Ganića ubili vojnici Slobodne vojske Sirije.

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navode da je Ganić trebalo da izvrši "šehidsku akciju" (izraz koji se koristi za bombaše samoubice), ali je u tome bio sprečen, kako ističe njegov prijatelj Ebu Malik es-Sandžaki preko Fejsbuka, jer ga neposredno pre toga udario auto.

Kako Sandžak pres saznaje, Ganić je poginuo tako što je prilikom granatiranja pogođen u predelu kolena, što je prouzrokovalo brzo isticanje krvi i smrt.

 

 
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirza Ganić poginuo u Siriji

Izvor: RTS, 09.Jan.2014

U poslednjim okršajima unutar sirijske opozicije poginuo vehabija iz Novog Pazara Mirza Ganić, prenosi "Sandžak pres"...Vehabija Mirza Ganić (19) iz sela Sebečeva kod Novog Pazara poginuo je u poslednjim okršajima unutar sirijke opozicije, gde su se oko prevlasti nad pokrajinom Alepa borili Islamska...

Nastavak na RTS...

"Hteo je da pogine u svetom ratu. Nismo uspeli da ga odgovorimo"

Izvor: Blic, 09.Jan.2014

Mirza Ganić (19) iz Novog Pazara, koji je pretio smrću Rasimu Ljajiću i Aidi Ćorović, poginuo je juče u žestokoj borbi nedaleko do Alepa...Vest o smrti Ganića i uznemirujuće fotografije objavio je na Fejsbuk nalogu njegov saborac i prijatelj Ebu Malik...On je pojasnio da je Ganić ranjen u nogu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.